Lena2
[Polska]Mieszanka ciasta półfrancuskiego
Wersja do druku
Przeznaczona jest do wyrobu delikatnych i wykwintnych wypieków, które powinny charakteryzować się dużym i równomiernym uwarstwieniem bez komór powietrznych z dobrze związanym tłuszczem.
SPOSÓB PRZYRZĄDZANIA
MIESZANKA CIASTA PÓŁFRANCUSKIEGO - 2800 g
JAJA - 500 g
DROŻDŻE - 200 g
ZIMNA WODA - 100 g
MARGARYNA SPECJALISTYCZNA DO CIAST FRANCUSKICH - 2300 g
Wszystkie składniki oprócz margaryny mieszać 2 min. na średnich obrotach lub 1 min. na szybkich obrotach. Ciasto i margaryna powinny mieć taką samą konsystencję. Ciasto rozwałkować na kwadrat o wymiarach 40 x 40 cm, rozłożyć margarynę, zawijając w ciasto i rozwałkować do grubości12-15 mm ( powtórzyć czynność dwukrotnie). Po ostatnim rozwałkowaniu ciasto rozważyć według żądanych wielkości, przykryć folią i schłodzić przez około 20 minut. Ciasto formować w odpowiednie kształty. Jako nadzienie zalecamy krem budyniowy "Pudding". Uformowane ciastka kładziemy na uprzednio przygotowane blachy i pozostawiamy do garowania na 45 minut w temp. 34 C i wilgotności 70 %. Wyrośnięte ciastka smarujemy wodą z jajkiem i pieczemy około 15 minut w temp. ok. 230 C.
Opakowanie - standard worki 25 kg lub na życzenie klienta.
Dodatkowe informacje:
Miejsce produkcji: | Polska |
Cena: | Zapytaj o cenę |
Opakowania: | 25 kg |
Sprawdź produkty w kategorii: Artykuły spożywcze ->Dodatki do żywności
|
|
|
|
Lena2
|
Ulica: | Wrocławska 53-59 |
Miasto: | Kalisz |
Kod pocztowy: | 62-800 |
Region: | wielkopolskie |
Kraj: | Polska |
Telefon: | +48 62 762 09 13 |
Faks: | +48 62 762 09 13 |
|
Osoba kontaktowa |
Imię i Nazwisko: | Tomasz Chlebowski |
Telefon komórkowy: | +48 502 751 759 |
|
|
|
|
|